Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada putem financijskog leasinga

Tvrtka Komunalac Davor d.o.o. nabavlja komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada

Tvrtka Komunalac Davor d.o.o.┬á okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga┬á ÔÇ×Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpadaÔÇť┬á prijavila je projekt pod Referentnim broj: KK.06.3.1.18 .

Tijekom studenog 2020. godine projekt je pozitivno ocjenjen i donesena je Odluka o financiranju za ovaj┬á projektni prijedlog. Dana 09.11.2020.g. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava izme─Ĺu tvrtke Komunalac Davor d.o.o kao korisnika bespovratnih sredstava iz EU fondova za razdoblje 2014. do 2020. te Ministarstva gospodarstva i odr┼żivog razvoja (MGOR) kao posredni─Źkog tijela razine 1 i Fonda za za┼ítitu okoli┼í i energetsku u─Źinkovitost kao posredni─Źkog tijela razine 2.

Ukupna vrijednost projekta je 1.010.000,00kuna, a ukupno prihvatljivi tro┼íkovi projekta iznose 1.010.000,00 kn ─Źime je osigurano sufinanciranje projekta od 85 % odnosno 858.000,00 kn ┼íto je najve─çi mogu─çi iznos sufinanciranja ukupno utvr─Ĺene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta, dok Komunalac Davor d.o.o. osigurava 15 % ukupno prihvatljivih tro┼íkova.

Projekt uklju─Źuje nabavku komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada zajedno sa provo─Ĺenjem edukativnih i informativnih aktivnosti u svrhu doprinosa pove─çanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju koli─Źine otpada koji se odla┼że na odlagali┼íte ÔÇ×Ba─çanskaÔÇť na podru─Źju op─çine Davor.

S obzirom na sam cilj projekta – smanjenje ukupne koli─Źine otpada koji se odla┼że, Tvrtka Komunalac Davor d.o.o. kao korisnik bespovratnih EU sredstava ─çe osigurati trajnost projekta kroz provedbu aktivnosti pru┼żanja javne usluge odvojenog prikupljanja otpada na podru─Źju op─çine Davor i Nova Kapela kojima ─çe se osigurati daljnje informiranje javnosti o va┼żnosti odvojenog prikupljanja otpada i recikliranja.

Svrha projekta je nabava specijaliziranog komunalnog vozila zapremine utovarnog spremnika 20 m3 za odvojeno prikupljanje otpada koje ─çe izravno doprinijeti pove─çanju intenziteta prikupljanja otpadnog papira, plastike i biootpada iz ku─çanstava na cijelom podru─Źju djelovanja komunalnog dru┼ítva Komunalac Davor d.o.o., odnosno na podru─Źju Davor. Dodatna svrha je daljnje podizanje razine informiranosti i educiranosti stanovni┼ítva o va┼żnosti sprje─Źavanja nastanka otpada te va┼żnosti odvojenog prikupljanja otpada. Kao rezultat projekta nabavljenim komunalnim vozilom planira se prikupiti dodatna koli─Źina od 22 tone odvojeno prikupljenog otpadnog papira, plastike i biootpada godi┼ínje.

Provedbom projektnih aktivnosti i osiguravanjem trajnosti projekta doprinijeti ─çe se pove─çanju udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu, oporabi otpada i kona─Źno smanjenju koli─Źine otpada koji se odla┼że na odlagali┼ítu Ba─çanska.

Ovaj projekt ─çe stanovnicima op─çine Davor omogu─çiti odvajanje komunalnog otpada na ku─çnom pragu, edukaciju o va┼żnosti smanjenja otpada i u kona─Źnici dugoro─Źno doprinijeti ljep┼íem i zdravijem okoli┼íu.